Buscar
  • Psicodescobrint

Tornada a l'escola. Com els podem ajudar?

Actualizado: 18 de oct de 2018

Avui ha començat l’escola!! El setembre és un mes de canvis, ja que s’han acabat les vacances i tothom torna a la seva rutina habitual. Els nens com els adults també poden patir cert estrès d’adaptació.


Durant les vacances els nens i nenes han canviat horaris, hàbits, han tingut molt temps lliure i no han tingut tantes obligacions com en el curs escolar, per tant és normal que els hi costi readaptar-se al ritme rutinari.¿Com els podem ajudar? Hi ha diferents conductes que podem potenciar per tal de que la tornada a l’escola sigui més agradable:


- Parlar sobre la part positiva de tornar a l’escola: tornar a veure els amics per exemple.


- Escoltar-los: resoldre els dubtes que puguin tenir, escoltar i comprendre els sentiments que expressen sense treure’ls-hi importància, farà que se sentin acompanyats i veuran que els entenem.


- Donar exemple: si els nostres fills observen que comencem a anar a la feina motivats, segurament ells també ho faran amb l’escola.


- Ajustar els horaris uns dies abans: anar a dormir més aviat i regular els horaris dels menjars, els ajudarà a adaptar-se més fàcilment als horaris escolars.


- Implicar-los en la compra dels llibres i material: el poder elegir i sentir-se partícips els farà estar més motivats.


- Mantenir temps d’oci compartit: durant les vacances han tingut més temps lliure, això no hauria d’acabar amb l’inici del curs. Hem d’intentar buscar temps per fer coses plegats.


- Augmentar progressivament el nivell d’exigència: si anem introduint les normes poc a poc, els nens s’aniran adaptant millor i es sentiran tant estressats.

619928746

©2018 by Psicodescobrint. Proudly created with Wix.com