Buscar
  • Psicodescobrint

Propòsits pel 2019

Al iniciar l’any et planteges una sèrie de propòsits i objectius a complir que en moltes ocasions no acabes aconseguint? Menjar més sa, tenir més temps, deixar de fumar, perdre pes, fer més vida social, fer exercici, canviar de feina...


Per aconseguir avançar és molt important saber marcar-se uns objectius concrets i realistes, ja que amb uns objectius mal definits hi ha més probabilitats de que no arribem a fer-los realitat i aparegui la frustració i/o desmotivació.


Si us voleu plantejar objectius de manera eficaç, aquests han de ser:


· Específics, ja que afavorim l’adquisició de l’hàbit, perquè saps el que tens que fer exactament, on i quan. No és el mateix dir: “vull estudiar” que “estudiaré anglès dos dies a la setmana, una hora i mitja cada dia.” Per tant ens hem d’allunyar d’objectius molt generals i abstractes com: “ser feliç”, “millorar la meva relació de parella”, “ser millor persona”, etc.


· Mesurables per tal de que puguem fer un seguiment. Per exemple “sortir a dinar un dissabte al mes amb la família” es pot comprovar ràpidament si ho has aconseguit o no. En canvi, l’objectiu de “passar més temps amb la família” és més difícil de mesurar.


· Expressats en positiu, per tal de que sigui reptador i et motivi. Si pensem amb el que NO volem és més difícil determinar accions a realitzar que ens encaminin cap al nostre objectiu.


· Han de dependre de tu i no estar condicionats a la conducta de terceres persones.

· S’han de poder desglossar en d’altres més petits i més ràpids d’assolir, per tal de mantenir la motivació i anar guanyant confiança en un/a mateix/a.


· Han de tenir data límit, ja que d’aquesta manera tenim un període determinat per assolir-ho i això condueix a l’acció.


Us animo a buscar una estoneta per reunir-vos amb vosaltres mateixos i determinar que és el que voleu millorar durant aquest nou any!


Bona entrada d’any!
0 vistas

619928746

©2018 by Psicodescobrint. Proudly created with Wix.com