619928746

©2018 by Psicodescobrint. Proudly created with Wix.com

Buscar
  • Psicodescobrint

Fomentar la seguretat dels petits

Actualizado: 18 de oct de 2018

La seguretat en un mateix és un procés, relacionat amb l’autoconcepte i amb l’autoestima. Es va construint a través de les experiències diàries. El/la nen/a va rebent informació de com és, del que val, i de les competències que té, i així, amb aquesta informació va construint una imatge de sí mateix/a. ~ En aquest procés la família té un paper fonamental. ~ Per tant és important:

· Acceptar-lo/la amb les seves qualitats i defectes, ningú és perfecte i això ho han d’aprendre.

· Normalitzar l’error, ja que tothom ens equivoquem i explicar-los-hi que poden fer la propera vegada per tal de millorar.

· No ser massa negatius jutjant-lo/a. Hem de criticar la conducta, NO la persona.

· Mantenir expectatives realistes que el/la petit/a pugui complir.

· Mostrar que estem orgullosos d’ell/a quan aconsegueixi algun dels seus objectius.

· Ser el seu exemple. Els/les nens/es aprenen més del que veuen que del que se’ls hi diu. Imiten la nostra manera de comportar-nos, som els seus models i el seu exemple a seguir.

· Afavorir la seva socialització amb altres nens i nenes.

· Deixar espai per a què faci les coses sol/a. Els hi hem de donar l’oportunitat de valer-se per sí mateixos/es. D’aquesta manera prendran les seves decisions, assumiran equivocacions i es percebran responsables dels seus èxits i, per tant, de les seves competències i capacitats.

· Transmetre seguretat i confiança. Han de sentir que nosaltres creiem amb ells/es. Si els hi transmetem que nosaltres estem segurs de que ho faran, que confiem en les seves capacitats, ells/es també confiaran en aquestes capacitats.


5 vistas